Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://orta.habersitesial.com/haber-detay/52_anayasa-ve-ictuzuk-surecinde-artik-gorev-meclis-in

GÜNDEM

Tümü

Anayasa ve İçtüzük sürecinde artık görev Meclis'in

(7 Yil, 3 Ay önce) 616 İzlenme 0 Yorum
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası gazetecilere açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Meclis yönetiminin oluşması ve hükümetin teşekkül etmesinin ardından verilen vaatleri birer birer yerine getirmek için harekete geçtiklerini belirten Davutoğlu, 3 ay için açıklanan vaatlerin yüzde 30'unu gerçekleştirdiklerini ve takvimlerinde hiçbir sapmanın olmadığını söyledi.

Vadettikleri reformların başında yeni anayasa geldiğini dile getiren Davutoğlu, Yeni bir anayasa fikri bu seçim sonrasında ortaya çıkmış bir fikir değildir. Aslına bakarsanız, 12 Eylül Anayasası devreye girdikten sonraki bütün sivil kadrolar, rahmetli Özal'dan bu yana bütün sivil kadrolar yeni bir anayasa yapmak idealini hep gündeme getirdiler" dedi.

"33 yıllık kimsenin memnun olmadığı anayasa yürürlükte"

Başbakan Davutoğlu, 2007 seçimlerinden sonra AK Parti bünyesinde bir komisyonun oluştuğunu ve teklif hazırladıklarını, 2011 seçimlerinden sonra da bir uzlaşma komisyonu çerçevesinde çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti:

"33 yıllık kimsenin memnun olmadığı anayasa halen yürürlükte" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bir taraftan acil eylem planı ve diğer icraatlar çerçevesinde adımlar atarken, diğer taraftan da özgürlükçü, katılımcı, sivil, güçler ayrılığı prensibine dayanan, kısıtlayıcı ve yasaklayıcı olmayan, insan onurunu öne çıkaran, vatandaşlığı esas alıp devleti vatandaşa göre tanımlayan yeni bir anayasa fikriyle kamuoyumuzun önüne çıktık. Hep vurgulayageldim; biz bir söz verdik mi bu sadece kağıtta kalsın diye vermeyiz, uygulama konusunda elimizden gelen bütün çabayı gösteririz."

Anayasa ve İçtüzük sürecinin Meclis içinde süreceğini ifade eden Davutoğlu, "Anayasa ve İçtüzük bundan sonra Meclis içinde yürütülmesi gereken süreçlerdir. Yani yürütme olarak biz görevimizi yapıp muhalefetle ortak bir zemin oluşturduk, şimdi artık görev Meclis'in görevidir" dedi.

"Dokunulmazlık zırhı etrafında yapılacak eylemler değil"

Davutoğlu, dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Bize en aykırı fikri savunanın da dokunulmazlığını savunmak benim görevimdir, kadrolarımın görevidir. Ama eğer bir açık suç işleniyorsa, bir kamu düzenini yok edecek şekilde isyan çağrıları yapılıyorsa, terör suçu işleniyorsa, bazen bu teröristlere arabalarında silah taşıyan milletvekilleri söz konusu ise bunlar herhangi bir şekilde bu dokunulmazlık zırhı etrafında yapılacak eylemler de değildir. Orada hukuk devleti kuralları neyi gerektirirse ona bakarız."

AA


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 4 kişi katıldı.