Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://orta.habersitesial.com/haber-detay/67_sehirlerde-terorle-mucadeleye-koy-korucusu-destegi

TÜRKİYE

Tümü

Şehirlerde terörle mücadeleye "köy korucusu" desteği

(7 Yil, 3 Ay önce) 631 İzlenme 0 Yorum
Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Silopi ve Cizre ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda güvenlik güçlerine 2 bin 700 korucu destek veriyor.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in bazı ilçelerinde hendek kazan, cami ve okul yakan terör örgütü mensuplarına yönelik kapsamlı operasyonlarının sürdüğünü söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet teşkilatı personelinin yanı sıra geçici köy korucularının da terörle mücadeleye destek verdiğine işaret eden Sözen, operasyonlar bitinceye kadar korucuların devlet için hizmetlerini cansiparane sürdüreceklerini vurguladı.

Sözen, korucuların kolluk kuvvetleriyle koordineli hareket ettiğini ve söz konusu illerin mülki idare amirlerinin uygun gördüğü yerlerde herhangi bir özel görevlendirmeye tabi tutulmaksızın çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Diyarbakır'da bin 400, Cizre'de 500, Silopi'de 500, Nusaybin'de 300 korucumuz bu operasyonlara destek veriyor. Terörle mücadelede askerimizin yanında korucularımız da bu bölgenin huzuru ve selameti için görev başında" diye konuştu.

Sur'daki operasyonlarda Kürt kökenli korucu Mehmet Aygün'ün de şehit olduğunu hatırlatan Sözen, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

- "Korucular, askerler ve polisler şehit olarak bitmez"

Sözen, Türkiye'de şu ana kadar terör saldırılarında bin 664 korucunun şehit olduğunu kaydederek, ülkenin birliği ve beraberliği için şehit vermeleri gerekiyorsa bundan kaçınmayacaklarına dikkati çekti.

Teröre karşı dik duruşun devam edeceğini anlatan Sözen, şunları kaydetti:

"Ülkemizin huzuru, birliği ve beraberliği için devam eden bir operasyon süreci var. Bu ülkenin insanlarına yazık, şehit olan askerlerimize, polislerimize, korucularımıza yazık. Birilerinin şunu anlaması lazım. Bu ülkede korucular, askerler ve polisler şehit olarak bitmez. Türkiye'nin huzuruna, birliğine ve beraberliğine kastedenlere karşı dün olduğu gibi bugün de korucu camiası olarak dik duruşumuz devam edecektir. Devletimizin yanında, milletimizin hizmetindeyiz. Sur'da oluş sebebimiz ise burada dinsiz, kökensiz, ateist bir örgüt var. Kürt ve Zaza kökenli vatandaşlarımıza zulmediyorlar. Kürt kökenli korucular olarak vatandaşlarımızı bu zalimlerin zulmünden korumak için buradayız."

AA


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 4 kişi katıldı.